Espere Verden perustajien perheessä on harrastettu yleisurheilua vuodesta 2009 mallilla yksi kentällä, kaksi katsomossa. Vuosien varrella ehtii tulla mieleen kaikenlaista kokeilua sekä kehittämiskohdetta, ja niiden yhteen saattamisen tuloksena syntyi tämä yritys.

Espere Verden nimi juontaa juurensa yrityksen perustajien ensimmäiseen yhteiseen matkaan Teneriffalle. Espanjan kieltä työväenopistossa työpäivien jälkeen vaihtelevalla menestyksellä opiskelleiden silmään otti paikallisissa jalankulkijoille tarkoitetuissa liikennevaloissa ollut ohjeistus “Pulse el boton. Espere verde.” joka suorasukaisuudellaan herätti lomailijoissa paitsi hilpeyttä, myös idean kirjailijan salanimestä tuolloin työn alla ollutta romaania varten. Kirja jäi pöytälaatikkoon, mutta Espere Verde jäi kytemään, ja kehittyi vuosien varrella ajatukseksi omasta yrityksestä.

Espanjan kielen verbi esperar tarkoittaa odottamista, mutta myös valmiina olemista, uskollisena pysymistä, toivomista ja oleskelua. Monikäyttöinen termi, joka istuu erinomaisesti yritykseen ja sen perustajiin (oleskelua myöten).

Verde puolestaan tarkoittaa vihreää, joka kuvaa liikeidean tuoreutta ja jatkuvaa uudistumista, eteenpäin liikkumista ja nopeaa lähtöä vihreällä valolla (starttipistooli, lipun heilautus). Edelleen Espere-sanan ensimmäiset kaksi kirjainta muistuttavat yrityksen perustajien nykyisestä kotipaikkakunnasta Espoosta ja yhteisistä intresseistä joita ovat mm. Espanja, espresso ja eskaloituminen, uutena kuriositeettina myös eSport.